voetbalzone

Vandenbergh: ‘Dat ik in Eupen tekende, bewijst mijn ambitie’

Erik van Dam23 aug 2010, 16:44
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2010, 16:44
Advertentie

Kevin Vandenbergh is van plan om zich sportief te revancheren voor enkele mindere jaren. De 27-jarige aanvaller tekende vorige week een contract bij de Belgische promovendus Eupen, nadat hij bij FC Utrecht op een zijspoor was beland. “Ik wil mijn carrière opnieuw lanceren en daarvoor is Eupen de ideale ploeg, vind ik”, stelt de aanvaller.

/

Na doelpuntrijke jaren bij Westerlo en Racing Genk haalde FC Utrecht de aanvaller in de zomer van 2007 naar de Eredivisie. De samenwerking werd echter geen succes: Vandenbergh speelde tot eind vorig seizoen maar 22 wedstrijden en was goed voor drie goals. Bij Eupen weet hij wat er van hem verlangd wordt. “Ik weet dat ik afgerekend zal worden op mijn goals, maar mijn beste jaren moeten nog komen”, geeft de spits te kennen in gesprek met Sporza.

“Ik weet dat we tegen de degradatie zullen strijden, maar het was de club die het meeste vertrouwen toonde. Bovendien speelde Eupen al heel goed, alleen veroverden ze geen punten. Dat ik in Eupen tekende, bewijst mijn ambitie. Ik had gerust nog een seizoen op de bank kunnen zitten bij Utrecht.” Eupen gaat komend weekend op bezoek bij Charleroi; wellicht kan Vandenbergh dan debuteren voor de nieuwkomer in de Jupiler Pro League.

Bezig met laden …