voetbalzone

Vandenbergh heeft geen moeite met training om zeven uur 's ochtends

Bart Kruyt07 okt 2010, 09:47
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2010, 09:47
Advertentie

Albert Cartier vond woensdag een merkwaardige manier om de spelersgroep van Eupen scherp te krijgen. Teleurgesteld door de recente prestaties liet de coach zijn spelers al om zeven uur in de ochtend opdraven voor de training, waarna de ‘middagtraining’ al om elf uur begon. “Zo hadden we toch een vrije namiddag om te recupereren", zegt Kevin Vandenbergh.

De van FC Utrecht overgenomen aanvaller klaagde niet over de straftraining van Cartier. "Ik had dinsdagnacht in Eupen kunnen blijven slapen, maar heb dat aanbod afgeslagen", zegt Vandenbergh, die in Ranst woont, in Het Laatste Nieuws. “Vroeg opstaan is geen ramp. Ik vond het geen straf. Nu klagen helpt ons geen stap vooruit."

Cartier was tevreden over de manier waarop zijn spelers reageerden: “De omstandigheden waren uitzonderlijk, maar die heb je in een wedstrijd ook. Ik heb niks aan de inhoud van mijn normale training veranderd, ik wilde alleen zien hoe mijn spelers zouden reageren in uitzonderlijke omstandigheden. Mijn jongens moeten druk voelen, willen ze presteren. Ze moeten een hechte groep vormen. Alleen op die manier kan Eupen zich redden.”

Bezig met laden …