voetbalzone

Vandenbergh: 'Ik sta er om doelpunten te maken en doe dat ook'

Daniel Cabot Kerkdijk08 nov 2010, 07:18
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2010, 07:18
Advertentie

Na zijn twee doelpunten tegen Sint-Truiden scoorde Kevin Vandenbergh ook twee keer in de verrassende overwinning van Eupen op Standard Luik. Bij FC Utrecht schoot de aanvaller de voorbije jaren dikwijls met losse flodders, maar terug in België lijkt hij weer de oude. "Ik voel mij hier echter heel goed", aldus Vandenbergh. "Al in het eerste gesprek was er een klik tussen ons. Deze ploeg past gewoon bij mij."

"We spelen heel goed voetbal", vertelt Vandenbergh in Het Nieuwsblad over zijn verblijf in de Oostkantons. "Een aanvaller leeft van vertrouwen. Ik sta er om goals te maken en doe dat ook. Dat komt vooral omdat het voetbalplezier terug is. Het is van mijn uitleenbeurt aan Germinal Beerschot geleden dat ik nog eens vijf goals in een seizoen heb gemaakt, maar in mijn hoofd tellen die goals bij Beerschot niet. Omdat ik daar op huurbasis was, speelden er andere belangen."

Vandenbergh heeft niet in zijn hoofd hoeveel doelpunten hij wil maken. "Dat is totaal niet belangrijk. Het belangrijkste is het collectief. Iedereen weet dat Eupen genoeg kwaliteit heeft om in eerste klasse te blijven. Dat hebben we al meermaals laten zien, maar nu moeten de resultaten ook komen. We zijn de rode lantaarn kwijt, maar ik kijk niet naar onze degradatieconcurrenten. We werken week per week."

Bezig met laden …