voetbalzone

Vandenbergh: 'lk gedroeg me bij Utrecht tot de laatste dag als een prof'

Daniel Cabot Kerkdijk22 sep 2010, 08:06
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 08:06
Advertentie

Kevin Vandenbergh was drie jaar geleden nog Belgisch international en een doelpuntenmachine, maar sindsdien verdween hij compleet van de radar. Na drie verloren jaren bij FC Utrecht, door wie hij ook werd uitgeleend aan Germinal Beerschot, speelt de aanvaller momenteel voor Eupen, de hekkensluiter van de Jupiler Pro League. "Van elke situatie steek je wel iets op", stelt hij.

"Ik heb aan mezelf gewerkt", citeert Het Nieuwsblad de aanvaller. "Ik weeg een paar kilogram meer dan ten tijde van Racing Genk, omdat ik meer spiermassa heb. Ik heb nooit een training van FC Utrecht overgeslagen, ik bleef bijna elke dag langer om op afwerking te trainen. En ik gedroeg me tot de laatste dag als een prof, ook al wist ik dat ik op zaterdag toch geen kans kreeg. Het was een leerproces."

"Ik weet dat het moeilijk wordt maar ik wil Eupen helpen en tegelijk mijn niveau terugvinden", vervolgt Vandenbergh. "Ik voel dat ik vooruitgang boek. Wesley Sonck gaf het al aan: doelpunten maken is een gave. Die heb je of die heb je niet. En dat verleer je niet. Het enige wat ik mis is wedstrijdritme. Die doelpunten komen er wel."

Bezig met laden …