voetbalzone

Vanhaezebrouck blijft ondanks kritiek voorzitter aan bij Genk

Bart Kruyt25 nov 2009, 09:59
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2009, 09:59
Advertentie

Hein Vanhaezebrouck heeft ook een tweede crisisberaad bij Racing Genk overleefd. De geplaagde trainer moest dinsdagmiddag op het matje komen, waarna het bestuur vervolgens bij elkaar kwam om over de positie van de coach te praten. Uitkomst van de gesprekken is dat Vanhaezebrouck voorlopig mag blijven zitten.

De coach leek aan zijn laatste dagen bij Genk bezig te zijn toen Genk-voorzitter Herbert Houben maandagochtend uithaalde in de media. "Hij mist de nodige dosis zelfkritiek", zei de preses. "Wij vragen ons af waarom hij beslissingen neemt die tegen de visie van andere specialisten indruisen. Je zou bijna gaan geloven dat hij de enige slimmerik is onder de trainers. Alleen blijkt dat niet uit de resultaten."

Dinsdagmiddag mocht Vanhaezebrouck zich verdedigen, waarna het bestuur niet voor het eerst bij elkaar kwam om te vergaderen over de positie van de oefenmeester. Uiteindelijk werd geconcludeerd dat Vanhaezebrouck voorlopig mag blijven zitten, maar de druk op de coach blijft. Genk staat halverwege de competitie teleurstellend elfde en treedt dit weekend aan tegen Excelsior Moeskroen.

Bezig met laden …