voetbalzone

Vanhaezebrouck en Genk uit elkaar na verlies tegen Moeskroen

Daniel Cabot Kerkdijk29 nov 2009, 09:17
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2009, 09:17
Advertentie

Hein Vanhaezebrouck heeft de 2-0 nederlaag tegen Excelsio rMoeskroen niet overleefd. Na amper zes maanden komt er een einde aan de samenwerking tussen Racing Genk en de oefenmeester. "De club wil Hein bedanken voor zijn enthousiasme, arbeidskracht en voetbalkennis", zo luidt de officiële verklaring van de nummer dertien van de Jupiler Pro League.

Het congé van Vanhaezebrouck is geen verrassing. Anderhalve maand geleden, na de nederlaag tegen KV Mechelen, kreeg de oefenmeester het voordeel van de twijfel. Afgelopen week hekelde voorzitter Herbert Houben de manier waarop de coach de teleurstellende resultaten uitlegde. "Hij heeft elke week een uitleg voor de nederlagen, maar we missen zelfkritiek bij Hein."

Vier trainers gingen Vanhaezebrouck dit lopende seizoen voor. Aimé Anthuenis moest al na vijf wedstrijden wijken bij Germinal Beerschot, en was daarmee het eerste slachtoffer. Daarna volgden Aleksandar Jankovic (Lokeren), Miroslav Djukic (Excelsior Moeskroen) en Stéphane Demol (Charleroi). De laatste twee kozen er om uiteenlopende reden voor om zelf op te stappen.

Bezig met laden …