voetbalzone

Vanmiddag loting voor play-offs WK: 'Dit is heel speciaal voor ons land'

Bart Kruyt21 okt 2013, 08:10
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2013, 08:10
Advertentie

Maandagmiddag rond 14:00 uur wordt duidelijk welke landen er tegenover elkaar zullen staan in de Europese play-offs voor het WK. Portugal, Griekenland, Kroatië en Oekraïne zitten tijdens de loting in pot 1, terwijl Frankrijk, Zweden, Roemenië en IJsland pot 2 vullen. Laatstgenoemd land is de grootste verrassing in de play-offs en hoopt voor nog een extra stunt te kunnen zorgen.

/

Alfred Finnbogason zit in ieder geval gespannen voor de televisie en hoopt dat zijn land aan Griekenland gekoppeld zal worden. De topschutter van sc Heerenveen wil in ieder geval niet tegen Portugal loten: "Maar het zijn allemaal hele sterke landen", zegt Finnbogason tegen het ANP. "Wij zijn al heel blij dat we erbij zitten. Dit is heel speciaal voor ons land."

IJsland heeft slechts 300.000 inwoners, maar is nu wel heel dicht bij deelname aan het WK. Afgelopen dinsdag speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen Noorwegen en dat was genoeg voor een plek in de play-offs. "We zijn geen volk dat de straat op gaat en dol van vreugde op auto's danst", geeft Finnbogason de vreugde in zijn vaderland aan. "Maar de sfeer in IJsland is wel heel goed sinds dinsdag."

Bezig met laden …