voetbalzone

'Vanuit Nederland krijg ik ook veel cd's opgestuurd van spelers'

Erik van Dam11 jun 2011, 09:49
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2011, 09:49
Advertentie

John van 't Schip geniet momenteel van een welverdiende vakantie. De Nederlandse hoofdtrainer had afgelopen seizoen Melbourne Heart onder zijn hoede en loodste die club naar plaats acht in de Australische competitie. Over een halfjaar gaat de oud-prof met de club om tafel om de toekomst te bespreken. “Ik weet nog niet precies wat ik ga doen. Ik hoef na Australië niet per se terug naar Nederland”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

/

“Ik sta open voor welk land dan ook. Dat kan in Europa zijn, maar ook in Amerika. We hebben oudere kinderen, dus dan is het ook makkelijker verplaatsen”, merkt de voormalig vleugelspeler op. In ons land was hij jeugd- en assistent-trainer bij Ajax, stond hij op eigen benen bij FC Twente en maakte hij deel uit van de technische staf van het Nederlands elftal. Wellicht is het tijd voor een nieuw avontuur na het komend seizoen; Van 't Schip is daar nog niet over uit.

“Doordat alles op poten gezet moest worden, begonnen we heel moeizaam aan de competitie”, zegt hij, kijkend naar Melbourne Heart. “Het spel was aardig, maar we misten veel kansen. Ik probeer de ploeg toch op zijn Nederlands te laten voetballen. Zoals ik zelf in Nederland ben opgeleid. Na de beginfase ging het beter. Australië moet echt nog een inhaalslag maken in het voetbal. Ze zijn nu aan het kijken of het salarisplafond wat omhoog kan. Maar ook in Australië hebben de clubs te maken met financiële problemen.”

Van 't Schip wil de komst van meer Nederlanders naar Melbourne niet uitsluiten. Hij had afgelopen seizoen Gerald Sibon en Rutger Worm binnen de selectie; eerstgenoemde gaat echter niet verder in Australië. “Ik ben nog op zoek naar een centrale verdediger. Dat zou heel goed een Nederlander kunnen worden. Ik probeer zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de Eredivisie. Dat doe ik via internet, YouTube onder meer. Vanuit Nederland krijg ik ook veel cd's opgestuurd van spelers. Die bekijk ik allemaal minutieus”, merkt de 47-jarige coach op.

Bezig met laden …