voetbalzone

'Varane gaat het Van Persie vanavond heel moeilijk maken'

Daniel Cabot Kerkdijk05 mrt 2013, 06:45
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2013, 06:45
Advertentie
/

In het Champions League-weerzien tussen Manchester United en Real Madrid krijgt Robin van Persie waarschijnlijk te maken met Raphaël Varane. De negentienjarige verdediger is dit seizoen tot de revelatie van Real Madrid uitgegroeid en de kans is groot dat de Franse tiener op Old Trafford aan het startsignaal verschijnt. Voormalig verdediger Martin Keown voorspelt een moeilijke avond voor Van Persie.

"Op zijn leeftijd moet Varane wel de meest veelbelovende verdediger van Europa zijn", analyseert Keown, die jarenlang in de defensie van Arsenal stond, dinsdag voor diverse Britse media. "Ik begin nu in te zien waarom Real ruim anderhalf jaar geleden ruim tien miljoen euro voor hem betaalde. Een goede beslissing. Het is ongelooflijk hoe Varane een wedstrijd leest. Hij verliest zelden een duel en dat heeft niet alleen met zijn snelheid te maken. Het gaat ook om de manier waarop hij positie kiest."

"Varene voorziet gevaarlijke situaties en staat altijd op de juiste plaats. Hij verliest een aanvaller nooit uit het oog. Daarnaast is hij sterk in de lucht en aan de bal. In het heenduel had hij enkele nerveuze momenten, maar die had Van Persie ook. Varane gaat het Van Persie vanavond heel moeilijk maken, daar heeft hij alle kwaliteiten voor. Van Persie heeft vier wedstrijden op rij geen doelpunt gemaakt voor Manchester United en als hij daar vanavond een einde aan kan maken, dan kan dat de sleutel voor de kwartfinale van de Champions League zijn."

Bezig met laden …