voetbalzone

'Varane is de complete speler, hij is nog beter dan Hierro'

Thijs Post27 mrt 2013, 12:15
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2013, 12:15
Advertentie

De ster van Raphäel Varane is rijzende. De negentienjarige verdediger is sinds kort basisspeler bij Real Madrid en daar doet de jongeling het uitstekend. Vrijdag maakte hij zijn debuut in de nationale ploeg van Frankrijk en dinsdag stond hij in het duel met Spanje opnieuw in de basisopstelling van les Bleus. Oud-verdediger Frank Leboeuf, vijftigvoudig international van Frankrijk, denkt dat Varane alles heeft om een legende te worden.

/

De 45-jarige Leboeuf vergelijkt zijn landgenoot met Fernando Hierro, die tussen 1989 en 2003 een heldenstatus verwierf bij Real Madrid. “Varane is iemand die het vanwege zijn instelling gaat redden op topniveau”, laat de oud-speler van onder meer Chelsea en Olympique Marseille weten aan RMC. “Hij wordt op technisch vlak vergeleken met Hierro. Daar ben ik het mee eens, maar fysiek is hij nog beter. Hij is sneller.”

“Hij is de complete speler. Als hij zijn hoofd erbij houdt, gaat hij een fantastische toekomst tegemoet. Als een verdediger sta je natuurlijk niet iedere dag op de voorpagina van de kranten, dat kan een voordeel zijn”, aldus Leboeuf. Varane speelde dit seizoen elf competitiewedstrijden voor Real Madrid.

Bezig met laden …