voetbalzone

Vardy hoopt: ‘Dat zou voor mij de kroon zijn op dit seizoen, natuurlijk’

Erik van Dam12 mei 2016, 22:24
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2016, 22:24
Advertentie

Mede door de doelpuntendrift van Jamie Vardy slaagde Leicester City erin voor het eerst de Premier League te winnen. De man die een paar jaar geleden nog bij de amateurs speelde was goed voor liefst 24 doelpunten, net zoveel als een ervaren wereldtopper als Sergio Agüero. Vardy werd ook bij het Engelse nationale team gehaald en speelde inmiddels zes interlands. Hij hoopt mee te gaan naar het EK 2016.

/

Bondscoach Roy Hodgson maakt binnen enkele dagen zijn voorselectie bekend en Vardy is heel benieuwd of ook hij deel uitmaakt van de groep. Hij zou het fantastisch vinden om straks echt mee te mogen naar Frankrijk. “Dat zou voor mij de kroon zijn op dit seizoen, natuurlijk. Het is altijd een eer om je land te vertegenwoordigen, maar op een groot toernooi spelen en hopelijk deel uitmaken van iets moois zou één van de beste belevenissen ooit zijn.”

Op de vraag of een Europese titel pakken met Engeland bijzonderder zou zijn dan het winnen van de Premier League met Leicester, zegt Vardy: “Ik denk dat dat op hetzelfde niveau zit. Ja, zo groot. Of ik al weet of ik mee ga? Nee, nog niet. Ik kijk uit naar maandag en zie wel wat er gebeurt”, aldus Vardy. Engeland doet voor de negende keer mee, maar won nog nooit het EK.

Bezig met laden …