voetbalzone

Vardy lacht ondanks mislopen hattrick: ‘Die bal kwam in een achtertuin’

Erik van Dam07 mei 2016, 22:06
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2016, 22:06
Advertentie

Leicester City werd maandag zonder zelf te spelen kampioen van Engeland. Zaterdag kregen the Foxes bezoek van Everton en als een ware kampioen versloeg de thuisclub het bezoek uit Liverpool met 3-1. Jamie Vardy scoorde tweemaal en Andy King één keer: Vardy liet de kans op een hattrick liggen. De spits miste vanaf de penaltystip, maar maalde daar naderhand geen seconde om.

/

Vardy, terug na een schorsing, schoot hoog over en liet zo na zijn eerste hattrick ooit te maken in de Premier League. “Maar niets kan het feest van vandaag verpesten. Die bal van mij kwam ergens in iemands achtertuin terecht, dus die mogen ze houden!”, sprak de Engelsman lachend. “De trainer wil ik dat ik zo veel mogelijk scoor, maar hopelijk mag Kasper Schmeichel de volgende keer aanleggen”, aldus Vardy.

De spits kon bijna niet beschrijven hoe het voelde om daadwerkelijk kampioen te zijn en voor eigen publiek de kampioensbeker overhandigd te krijgen. “Ik heb er geen woorden voor. Het was een heel lang en zwaar proces om daar te komen waar ik nu ben, maar zonder mijn vrienden, familie en het team had ik het niet gered. Hoe we de voorbije dagen getraind hebben? Gewoon, zoals altijd.”

Bezig met laden …