voetbalzone

Vardy mag niet schieten van 'relaxte' Ranieri: 'Zo houd ik mijn benen fit!'

Matthijs van Laar12 apr 2016, 09:22
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2016, 09:22
Advertentie
/

Claudio Ranieri verbiedt Leicester City-sensatie Jamie Vardy om te veel aan zijn afronding te werken tijdens de training. De Italiaanse manager beschouwt dat als een uitstekende manier om zijn sterspeler fit te houden in de beslissende weken van de Premier League.

“Ik kan niet echt oefenen op mijn afwerking, want de schietoefeningen staan altijd gepland voor het begin van de week. Dat is vlak na een wedstrijd en dan wil de trainer dat ik mijn benen rust gun”, legt Vardy uit. “Normaal gesproken, als er op doel geschoten wordt, vraagt de trainer mij of ik naar binnen wil gaan! Ik blijf naar hem luisteren, want zo houd ik mijn benen fit en bewaar ik de goals voor de wedstrijden.”

Volgens de goalgetter is de aanwezigheid van Ranieri bij Leicester City een van de redenen dat de ploeg momenteel uitstekend presteert. “We lachen veel. Tijdens trainingen is er altijd tijd voor een dolletje, dat wil de trainer ook. Dat is gewoon hoe wij zijn, iedereen is relaxed. Het goede van deze groep is ook dat we erg hecht zijn. Dat is al vanaf dag één zo”, aldus Vardy.

Bezig met laden …