voetbalzone

Vardy onthult geheim achter succes Leicester City: 'Zo is deze ploeg'

Matthijs van Laar12 apr 2016, 21:43
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2016, 21:43
Advertentie
/

Jamie Vardy heeft in gesprek met de Daily Mirror onthuld wat de belangrijkste ingrediënt is van het succes van Leicester City: plezier. Volgens de goalgetter is dat de belangrijkste verklaring voor het feit dat de kansloos geachte outsider met nog vijf wedstrijden voor de boeg nog steeds bovenaan staat in de Premier League.

Van druk is nog altijd nauwelijks sprake, zegt de Engels international. “We zijn altijd lol aan het trappen. We proberen overal de lol van in te zien. Zo is deze ploeg, iedereen is relaxed”, aldus Vardy, die dat voor een groot deel toeschrijft aan manager Claudio Ranieri. De geroutineerde Italiaan heeft alles al gezien in het voetbal en houdt de boel op een luchtige manier bij elkaar.

“Tijdens de warming-up doen we altijd een sprintwedstrijdje tussen de cheerleaders. En Robert Huth eindigt altijd vooraan, ik heb geen idee hoe dat kan”, grapt Vardy. “Als hij als eerste bij het groepje cheerleaders is en hij steekt zijn arm uit, dan is het gedaan. Daar kom je niet meer langs. Dat soort dingen dragen bij aan een goede sfeer in het team. We lachen daarom.”

Middenvelder Danny Drinkwater voegt toe: “Er is niet één geheim. We zijn gewoon een groep gasten die het goed met elkaar kunnen vinden. We zijn stuk voor stuk bereid om voor elkaar te werken. Dat zie je nu terug in de resultaten. Zelfs als het niet loopt, zijn we nog steeds in staat om onze wedstrijden te winnen.”

Bezig met laden …