voetbalzone

Varhidi moet Hongarije tóch WK-ticket bezorgen

22 jan 2008, 16:32
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2008, 16:32
Advertentie
Peter Varhidi gaat toch door als bondscoach van Hongarije. Het lag in de lijn der verwachting dat een buitenlander het stokje zou overnemen, althans volgens de berichten in de lokale media, maar de Hongaarse voetbalbond (MLSZ) besloot dinsdagmiddag na een vergadering anders.

“Varhidi was onze enige kandidaat”, benadrukte bondspreses Istvan Kisteleki. “Hij heeft ons vertrouwen en mag dus ook in de komende kwalificatiereeks voor de selectie staan.” De uitspraken zijn opmerkelijk aangezien de bestuurder vorige maand liet ontvallen dat hij een buitenlander als keuzeheer wilde hebben.

De toonaangevende Hongaarse sportkrant Nemzeti Sport had al een shortlist gepubliceerd, bestaande uit Franky Vercauteren, Trond Sollied en Jürgen Kohler. Ondanks het mislopen van het EK bleef Varhidi echter populair in eigen land. De uitstekende 3-1 overwinning op Italië was daar voor een groot deel debet aan.

Kwalificatie voor het WK van 2010 zal echter een helse taak worden. Hongarije is in de groepsfase ingedeeld met Portugal, Zweden, Denemarken, Malta en Albanië.
Bezig met laden …