Nederlands elftalImago

'Vaste basisspeler van Nederlands elftal mag dromen van wintertransfer naar FC Barcelona'

Jeroen van Poppel13 okt 2024, 15:20
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2024, 15:20
Advertentie

Bart Verbruggen staat op het lijstje met kandidaten voor de winterse transferperiode bij FC Barcelona, zo meldt Mundo Deportivo. De Catalanen zijn door de zware blessure van Marc-André ter Stegen in de markt voor een nieuwe doelman.

Barcelona kan voor langere tijd geen beroep doen op Ter Stegen. De doelman liep eind september tijdens het duel met Villarreal (1-5 winst) een zware knieblessure op. De keeper staat naar verwachting acht maanden aan de kant, maar het zou zelfs langer kunnen duren.

Als noodverband werd Wojciech Szczesny door Barcelona aangetrokken. De 34-jarige doelman had eigenlijk een punt gezet achter zijn loopbaan en kon daardoor tijdens het lopende seizoen transfervrij worden binnengehaald.

Voorlopig staat Iñaki Peña, de stand-in van Ter Stegen, onder de lat in Barcelona. De club bekijkt ondertussen de mogelijkheden om in januari een sterkere doelman aan te trekken.

Barcelona heeft volgens Mundo Deportivo een shortlist samengesteld. Brighton & Hove Albion-keeper Verbruggen, sinds afgelopen zomer de onbetwiste nummer één onder de lat in het Nederlands elftal, is een van de namen daarop.

Andere doelmannen die Barcelona in de gaten houdt zijn naar verluidt Diogo Costa (FC Porto), Álvaro Valles (Las Palmas), Joan García (Espanyol) en Mio Backhaus (Werder Bremen). Backhaus speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Volendam.

Bezig met laden …