voetbalzone

V/d Hoorn: ‘Als Van Gaal in je gelooft, heb je natuurlijk een streepje voor’

Erik van Dam18 mei 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2013, 09:20
Advertentie

Mike van der Hoorn gaat met Jong Oranje naar het EK Onder-21 in Israël, dat over zo’n drie weken van start gaat. De verdediger van FC Utrecht denkt dat zijn definitieve uitnodiging voor het toernooi niet los kan worden gezien voor de (voorlopige) selectie die hij eerder dit seizoen ontving voor het grote Nederlands elftal. Bij hemzelf kwam sowieso pas toen het besef dat het EK Onder-21 haalbaar was.

/

De twintigjarige stopper uit Almere brak dit seizoen door in dienst van FC Utrecht en dat leidde tot het teruglezen van zijn naam in de voorselectie van Oranje. Van der Hoorn denkt dat bondscoach Louis van Gaal een hand heeft gehad in zijn opname in de EK-selectie van Cor Pot. “Als de bondscoach van het grote Oranje in je gelooft, heb je natuurlijk wel een streepje voor”, laat Van der Hoorn weten in De Telegraaf.

De verdediger beseft terdege dat Feyenoorder Stefan de Vrij normaalgesproken de voorkeur krijgt van Pot in het hart van de defensie. “Hij is gewoon een stapje verder. Daar ben ik heel eerlijk in. Maar ik zal er zeker alles aan doen om het Stefan zo moeilijk mogelijk te maken. Dat maakt hem ook beter”, aldus Van der Hoorn, die in maart debuteerde bij Jong Oranje.

Bezig met laden …