voetbalzone

V/d Hoorn ongelukkig: ‘Een periode met een paar domme fouten’

Erik van Dam15 nov 2013, 07:21
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2013, 07:21
Advertentie

Mike van der Hoorn stapte in de zomer over van FC Utrecht naar Ajax. De centrale verdediger ontwikkelde zich prima in de Domstad en kreeg daarvoor de beloning in de vorm van een transfer naar de top. Als invaller tijdens Ajax - AC Milan beging hij echter een fout, waarna Ajax een penalty tegen kreeg. En donderdagavond had hij bij Jong Oranje schuld aan een doelpunt van Jong Slowakije.

/

Van der Hoorn reageert teleurgesteld in gesprek met De Telegraaf. De 21-jarige verdediger had het graag beter gedaan, zegt hij. Jong Oranje pakte uiteindelijk een punt in Senec (2-2), maar winnen was prettiger geweest. Van der Hoorn dekte aan de verkeerde kant van de Slowaakse spits en liet hem daardoor scoren. “Ik probeerde de organisatie neer te zetten, maar had op hun spits moeten letten.”

“Ik zit in een periode waarin ik helaas een paar van dit soort domme fouten heb gemaakt. Daar moet ik van leren. Voor de rest speelde ik goed, maar de beslissende duels zul je toch moeten winnen”, weet ook Van der Hoorn. In het shirt van Ajax speelde hij dit seizoen zes wedstrijden, waarvan drie in de Champions League.

Bezig met laden …