voetbalzone

V/d Looi benoemt captain van Jong Oranje en ‘passeert’ onder meer Gravenberch

Noel Korteweg19 jun 2023, 18:49
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 18:49
Advertentie

Quinten Timber is de aanvoerder van Jong Oranje tijdens het EK in Georgië en Roemenië, zo meldt Voetbal International. De 22-jarige middenvelder van Feyenoord krijgt de voorkeur van Erwin van de Looi boven meerdere spelers die al in het Nederlands elftal hebben gespeeld, onder wie Ryan Gravenberch. Micky van de Ven is aangewezen als tweede aanvoerder.

Timber pakte met Feyenoord dit jaar de landstitel, al had hij zijn eerste seizoen in De Kuip ongetwijfeld anders voorgesteld. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor ruim 7,5 miljoen euro van FC Utrecht, maar kampte met blessureleed en zag zijn plekje op het middenveld naast aanvoerder Orkun Kökçü en smaakmaker Sebastian Szymanski opgeëist worden door Mats Wieffer. Laatstgenoemde profiteerde optimaal van de voetblessure die Timber begin dit jaar opliep en gaf zijn basisplaats niet meer weg.

Kort na zijn terugkeer in het elftal raakte Timber geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij veertien wedstrijden moest missen. De middenvelder was wel op tijd terug voor de laatste vier duels van Feyenoord en was in de uitwedstrijd tegen Excelsior (0-2) bepalend met een assist op Santiago Giménez, die het duel daardoor in het slot gooide en de Rotterdammers op drie matchpoints zette wat betreft het binnenhalen van de zestiende landstitel.

Jong Oranje begint het eindtoernooi aanstaande woensdag met de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van België. Jong Portugal is de tegenstander op 24 juni, terwijl de groepsfase drie dagen later wordt afgesloten met een duel met Jong Georgië. Bij het gastland heeft Khvicha Kvaratskhelia zich afgemeld. De beloften van Nederland strandden in de vorige editie van het EK in de halve finale. Toen werd met 1-2 verloren van Duitsland, dat uiteindelijk ook het toernooi won.

Bezig met laden …