voetbalzone

V/d Vaart en Van Hooijdonk zijn unaniem over de beste man van Oranje

Jeroen van Poppel14 jun 2023, 21:50
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 21:50
Advertentie

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk beschouwen Mats Wieffer als de grote uitblinker in de eerste helft van de halve finale van de Nations League tussen Nederland en Kroatië. De analisten van de NOS prijzen Oranje om het vertoonde spel, waar veel diepgang in te zien is. "Het is fris, niet de temperatuur, maar het spel", zegt Van Hooijdonk.

Wieffer is bezig aan zijn tweede interland, nadat hij dit seizoen glansrijk kampioen werd met Feyenoord. "Met name de diepgang en het afwisselen van de spitsen (Cody Gakpo en Donyell Malen, red.) en de twee middenvelders vind ik heel erg interessant, met ook een fantastische Wieffer." Van der Vaart deelt die mening. "Ik ben het met Pierre eens: hij speelt echt een hele goede wedstrijd. Hij zat ook heel vaak er net even tussen, wat misschien niet altijd opviel, maar daarmee onderbrak hij dan net een aanval."

{embed}

{/embed}

Oranje kwam in de 34ste minuut op voorsprong via prachtig combinatievoetbal, afgerond door Malen. "De man in vorm scoort, Malen", zegt Van der Vaart. "Met name de bal van Aké is goud waard. Normaal neem je hem aan en speel je hem dan, maar hij draait goed door op Wieffer, die ook nog de rust houdt. Ik vond het echt een geweldige goal."

Van Hooijdonk ziet een belangrijk verschil met eerdere interlands. "Oranje zoekt heel vaak de ruimte achter de verdediging en dat hebben we in heel veel wedstrijden niet gezien, omdat spelers heel vaak in de bal kwamen." Met name de geblesseerde Memphis Depay staat bekend om dat type spel, terwijl Van Hooijdonk loopacties laat zien van Gakpo en Xavi Simons, die gevaarlijk werden na lange ballen van de verdedigers.

Bezig met laden …