voetbalzone

Veeg uit de pan voor Rojo: ‘Hij is roekeloos en een dwaas als hij zo doorgaat'

Yanick Vos16 dec 2016, 09:15
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2016, 09:15
Advertentie

Niet voor het eerst dit seizoen ontsnapte Marcos Rojo aan een rode kaart door een harde tackle met twee benen gestrekt. Deze week ging de Argentijnse verdediger volgens velen te hard het duel met Wilfried Zaha, een actie die hem op veel kritiek kwam te staan. Oud-verdediger Martin Keown vindt dat de speler van Manchester United op dezelfde manier moet blijven spelen, maar dat hij zijn tackles op een andere manier moet gaan inzetten.

/

Tegen Everton ging Rojo ook al met twee benen gestrekt een duel in. “De manier waarop hij dat doet is roekeloos”, schrijft de oud-international in zijn column voor de Daily Mail. “Een tegenstander kan ernstig geblesseerd raken. Rojo moet de slimste zijn en zijn tackles op een andere manier gaan inzetten. Als ik zijn trainer zou zijn, zou ik hem mee het trainingsveld op nemen en leren hoe je een sliding moet maken. Hij is een dwaas als hij er niet snel iets aan doet.”

Volgens Keown moet Rojo een voorbeeld nemen aan Vincent Kompany. De Belgisch international had er ook een handje van om een duel op dezelfde manier in te gaan, maar heeft dit afgeleerd. “Rojo moet zijn verdere speelstijl niet aanpassen. Hij speelt alsof zijn leven er van afhangt.”

Bezig met laden …