voetbalzone

'Veel aanvallers zijn op die leeftijd blasé, maar Ibrahimovic niet'

Matthijs van Laar07 okt 2015, 19:17
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2015, 19:17
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic vierde afgelopen zaterdag zijn 34e verjaardag en zit daarmee in de herfst, of misschien zelfs wel de winter van zijn carrière. Er bestaan dan ook veel vraagtekens of de spits het nog kan opbrengen om te schitteren op het allerhoogste niveau. Carlo Ancelotti, die Ibracadabra meerdere keren onder zijn hoede had, twijfelt daar echter niet aan. “Veel aanvallers zijn op die leeftijd klaar, maar Ibra niet”, zegt hij stellig.

voetbalzone

De ex-coach van onder meer AC Milan en Paris Saint-Germain verwacht dat de voetbalwereld nog lang niet ‘verlost’ is van de goalgetter. “Hij kan nog een paar jaar mee op het hoogste niveau, omdat hij altijd zijn enthousiasme heeft behouden”, stelt Ancelotti in Le Parisien. “Hij traint nog steeds serieus en wil prijzen pakken met PSG. Hij is absoluut nog niet blasé.”

De Italiaanse oefenmeester denkt dat de komst van Ibrahimovic hét moment is geweest waarop Le PSG een serieuze topclub werd. “Toen ik hier vertrok (naar Real Madrid, red.) was het een grote club. We werden kampioen van Frankrijk en vooral de komst van Ibrahimovic was belangrijk. Hij heeft de mentaliteit binnen PSG veranderd. Hij maakte er een verzameling winnaars van.”

Bezig met laden …