voetbalzone

'Veel Malmö-spelers zijn niet meer haalbaar voor de Eredivisie zelfs'

Daniel Cabot Kerkdijk08 nov 2010, 08:44
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2010, 08:44
Advertentie

Malmö FF verzekerde zich zondag op de laatste speeldag van de Allsvenskan van de landstitel in Zweden. Voor 24.000 fans klopte de ploeg van Rick Kruys Mjällby AIF met 2-0, waardoor Helsinborgs IF op twee punten afstand werd gehouden. De runner-up kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Kalmar FF.

/

"Het is een gekkenhuis hier", vertelt Kruys aan NUsport. "Morgen staan er 50.000 man op het plein. De eerste seizoenshelft was Helsingborgs IF ongenaakbaar. De tweede seizoenshelft hebben wij zowat alles gewonnen. Voor zondag hadden we evenveel punten, maar tien goals meer gescoord."

Malmö pakt de zestiende titel in haar bestaan, de laatste dateerde van 2004. "Ik was helaas geblesseerd. Ik heb wat blessures gehad, maar als ik speelde, ging het best goed. Waar mijn toekomst ligt, weet ik nog niet. We hebben echt een goede ploeg. Veel spelers zijn niet meer haalbaar voor de Eredivisie zelfs, denk ik." De oud-middenvelder van FC Utrecht kwam dit seizoen niet verder dan vier duels; in totaal staat hij nu op twintig wedstrijden.

Bezig met laden …