voetbalzone

Veel vertrouwen in Van Gaals Oranje: ‘Nederland te sterk voor Hongarije’

Thijs Post11 sep 2012, 16:56
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2012, 16:56
Advertentie

Het vertrouwen in het Nederlands elftal is blijkbaar helemaal terug. Oranje speelde een dramatisch EK in Polen en Oekraïne en kreeg nadien in een oefenwedstrijd klop van België, maar won de eerste WK-kwalificatiewedstrijd met 2-0 van Turkije. Hoewel het spel van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal nog niet sprankelend was, denken de bezoekers van Voetbalzone wel dat het genoeg moet zijn om van Hongarije te winnen.

/

Meer dan tienduizend bezoekers lieten hun stem horen in de poll, waar de vraag gesteld werd: ‘Wat gaat Oranje doen tegen Hongarije?’ Dat het vertrouwen groot is blijkt uit het feit dat liefst 86 procent van de stemmers verwacht dat Nederland dinsdagavond in Boedapest gaat winnen. Het merendeel denkt zelfs aan een ruime overwinning: 47 procent van alle stemmers heeft het vakje ‘ruim winnen’ aangekruist, terwijl 39 procent van alle stemmers heeft gekozen voor ‘nipt winnen’.

Veertien procent van alle stemmers denkt dat het Hongarije van bondscoach Sándor Egervári, de opvolger van Erwin Koeman, Oranje problemen gaat bezorgen. Zes procent denkt aan een gelijkspel, terwijl vier procent geld heeft gezet op een nipte nederlaag voor de ploeg van Van Gaal. Tenslotte denkt vier procent van alle stemmers dat Nederland een ruime nederlaag lijdt in de hoofdstad van Hongarije.

Als het Nederlands elftal de verwachtingen van het gros van de Voetbalzone-bezoekers inlost, dan heeft de ploeg een record te pakken. Door de winst op Turkije boekte Oranje de negende WK-kwalificatiezege op rij en daarmee evenaarde de ploeg de reeks uit 2006. Toen werden er onder leiding van Marco van Basten eveneens negen duels op rij gewonnen.

Bezig met laden …