voetbalzone

‘Veel voetballers zetten hun sportieve principes lachend overboord’

Erik van Dam26 aug 2015, 09:07
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2015, 09:07
Advertentie

Youness Mokhtar zal een dezer dagen een transfer afronden van FC Twente naar Al-Nassr. Dat de talentvolle vleugelspeler op 23-jarige leeftijd er al voor kiest om in Saudi-Arabië te gaan voetballen wekt bij sommigen bevreemding. Geld wordt steevast aangewezen als belangrijke motivator en het Algemeen Dagblad is het daarmee eens. De krant signaleert een trend dat steeds meer profs gemakkelijk naar een minder interessante competitie verhuizen, als het geld er maar goed is.

voetbalzone

Het dagblad roept in herinnering dat Mokhtar het goed deed bij PEC Zwolle en als veelbelovende flankspeler naar FC Twente trok. Alfred Schreuder zag hem inmiddels niet meer als een zinvolle optie en liet hem dit seizoen echt links liggen, waardoor Mokhtar nu eieren voor zijn geld kiest en de deur uitloopt. De bestemming is wel bijzonder. “Er lagen nog wat andere opties op tafel, maar Mokhtar heeft gekozen voor een lucratief contract in ‘de zandbak’”, zo oordeelt de krant.

“Het vertrek van Mokhtar naar een onbeduidend voetballand past helemaal in het beeld, waarin veel voetballers hun sportieve principes lachend overboord zetten in de jacht op het grote geld. De tijd dat alleen uitgerangeerde sterren zich onderdompelden in het bad van goud is allang voorbij”, geeft de scribent aan. Er wordt ook verwezen naar Anouar Diba, die jong naar het Midden-Oosten ging. En Michiel Kramer was bijna aan de slag gegaan bij Baniyas SC, ook een financiële keuze.

“Of we het hier in Europa nou leuk vinden of niet, de invloed van het Midden-Oosten wordt steeds groter. Dat blijkt niet alleen uit de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. Steeds meer clubs komen in handen van steenrijke Arabieren, bij wie het geld uit de kranen stroomt”, klinkt het. De krant raadt Mokhtar aan alles goed op papier te zetten, zodat hij niet aan het kortste eind trekt als het om de uitbetalingen gaat. Die schijn hebben sommige clubs namelijk nog wel tegen.

Bezig met laden …