voetbalzone

Veel zelfvertrouwen bij Galatasaray: 'Wij zullen verdiend doorgaan'

Daniel Cabot Kerkdijk11 mrt 2013, 19:35
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2013, 19:35
Advertentie

Galatasaray kijkt uit naar het weerzien met Schalke 04 in de achtste finale van de Champions League. Het heenduel in Istanbul eindigde in 1-1 en zodoende moet het team van Fatih Terim dinsdagavond in Gelsenkirchen een doelpuntrijk gelijkspel afdwingen óf winnen. De oefenmeester van Wesley Sneijder was er maandagavond heilig van overtuigd dat Galatasaray de volgende ronde bereikt.

/

"Na het resultaat in het heenduel was Schalke volgens de experts de lichte favoriet om een ronde verder te komen", vertelde Terim daags voor de belangrijke krachtmeting in de VELTINS-Arena. "Maar wij gaan er alles aan doen om te winnen en de kwartfinales te bereiken. De toeschouwers zullen dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid zien dat wij verdiend doorgaan naar de volgende ronde."

Terim baseert zijn opvallende uitspraak op de resultaten uit het verleden. "Deze club heeft onder moeilijke omstandigheden altijd goed gepresteerd en resultaten kunnen ombuigen. Dat zal dinsdagavond ook het geval zijn. Schalke verdient veel respect. Na het heenduel hebben ze in de Bundesliga uitstekend gepresteerd. Maar desondanks lopen ook wij over van het zelfvertrouwen."

Terim begrijpt niet waarom de media buiten Turkije alleen over Sneijder en Didier Drogba schrijven. "Het zijn natuurlijk twee geweldige voetballers. Maar we hebben nog veel meer goede spelers. En we hebben de knock out-fase natuurlijk zonder Drogba en Sneijder bereikt. Dat moet niet vergeten worden." Burak Yilmaz weet dat dinsdag een belangrijke dag voor Galatasaray is. "We zijn ervan overtuigd dat we een ronde verderkomen. Daar hebben we de kwaliteit voor", zei de aanvaller, die volgens Terim net als Drogba en Sneijder in de basisopstelling zal staan.

Bezig met laden …