voetbalzone

Veelbesproken clubeigenaar Leeds onder vuur; nieuwe manager alweer binnen

Thijs Post19 okt 2015, 18:10
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2015, 18:10
Advertentie

Leeds United is onderwerp van gesprek in Engeland en dat heeft alles te maken met de flamboyante clubeigenaar Massimo Cellino. Maandag wees Cellino voor de 41ste keer in zijn loopbaan als clubeigenaar (bij Cagliari en bij Leeds) een trainer de deur. Uwe Rösler weet inmiddels wie zijn opvolger is, Steve Evans, maar Cellino hangt een schorsing boven het hoofd.

voetbalzone

Cellino was door een rechtbank op Sardinië schulding bevonden aan belastingontduiking: hij had geen belasting betaald over een geïmporteerde auto. De Land Rover is in beslag genomen en Cellino moest een boete van 40.000 euro betalen. Het bestuur van de Engelse Football League laat maandag weten dat Cellino door dit gebeuren de regels waaraan clubeigenaren moeten voldoen heeft overtreden. Hij kan tot 28 oktober reageren, hij is ‘gediskwalificeerd’ en hem hangt een schorsing boven het hoofd.

Ondertussen laat Leeds United via de officiële kanalen dus weten dat Evans is aangesteld als opvolger van Rösler. Evans, in het verleden werkzaam bij clubs als Crawley Town en Rotherham United, tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Bezig met laden …