voetbalzone

Veelbesproken Hazard-telg verkozen tot beste speler in België

Thijs Post22 jan 2014, 21:54
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2014, 21:54
Advertentie

De veelbesproken Thorgan Hazard, de jongere broer van Chelsea-middenvelder Eden Hazard, heeft in België de Gouden Schoen 2013 gewonnen. De aanvallende middenvelder van Zulte Waregem bleef Maxime Lestienne (Club Brugge) en Silvio Proto (Anderlecht) voor. Hazard werd ook verkozen tot Talent van het Jaar.

voetbalzone

“Ik wil mijn club Zulte Waregem bedanken. 2013 was voor de ploeg en voor de supporters een geweldig jaar”, aldus Hazard in een eerste reactie tegen Sporza. De jongeling is veelbesproken omdat hij een vertrek bij Zulte Waregem probeert te forceren. Hij staat net als zijn broer Eden onder contract bij Chelsea, dat hem verhuurt aan Zulte. Hazard wil echter naar Anderlecht.

Hazard was de topfavoriet voor de prestigieuze prijs, maar hij was bij de eerste stemronde nog niet de leider in het tussenklassement. Die eer viel te beurt aan Lestienne. In de tweede stemronde kreeg Hazard wel de meeste stemmen en zo sprong hij over Lestienne en Proto naar de eerste plaats. Proto werd wel verkozen tot beste doelman. Francky Dury van Zulte werd verkozen tot de beste van de trainers, terwijl keeper Thibaut Courtois (Atlético Madrid) beste Belg in het buitenland werd.

Bezig met laden …