voetbalzone

Veelbesproken La Volpe stapt op bij Monterrey

09 jan 2009, 14:37
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2009, 14:37
Advertentie
Een jaar na zijn aanstelling heeft Ricardo La Volpe zijn afscheid bij Monterrey aangekondigd. De flamboyante coach heeft financiële problemen met zijn werkgever en heeft daarom besloten om per direct op te stappen bij de Mexicaanse club. Monterrey heeft nog geen opvolger aangesteld.

De voormalig bondscoach staat vooral bekend om zijn extraverte karakter en liet zich ook in het jaar bij Monterrey vaak van zijn vreemde kant zien. Zo zei hij in aanloop naar de derby met aartsrivaal Tigres dat hij ‘liever zou gaan winkelen met zijn vrouw dan naar een wedstrijd van Tigres gaan, omdat het voetbal daar slaapverwekkend is’. Tigres haalde vervolgens haar sportieve revanche door met 4-1 te winnen. La Volpe werd wegens commentaar op de leiding weggestuurd.

Ook tijdens zijn bondscoachschap gebeurde hem dit regelmatig. La Volpe, die Mexico naar de laatste zestien leidde tijdens het WK in Duitsland (2006), werd bijvoorbeeld eens geschorst door de FIFA omdat hij niet wilde stoppen met het roken van een sigaret op de Confederations Cup. Tevens waren de ruzies met voormalig sterspeler Hugo Sanchez aan de orde van de dag. La Volpe heeft aangegeven dat hij nog niet wil stoppen met trainen en gaat op zoek naar een nieuwe club.
Bezig met laden …