voetbalzone

Veelbesproken ‘manager eater’ verkoopt aandelen aan supportersgroep

Gijs Freriks30 okt 2015, 19:15
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2015, 19:15
Advertentie

Massimo Cellino is bereid om zijn meerderheidsbelang in Leeds United te verkopen aan een groep supporters, die zich verenigd heeft in de zogeheten Leeds Fans Utd. De fans laten via Twitter weten hier een principeakkoord met Cellino over te hebben bereikt.

voetbalzone

Cellino heeft 75 procent van de aandelen in handen en de overige 25 procent is in het bezit van de investeringsmaatschappij Gulf Finance House. In gesprek met BBC Radio Leeds heeft de 58-jarige Italiaan bevestigd dat hij bereid is tot een verkoop: “Het staat vast dat ik ga verkopen aan de fans. Tenminste, als zij de club willen kopen en voor de club zullen zorgen.”

“De achterban is het enige wat Leeds eigenlijk nog heeft”, aldus Cellino. Hij zei eerder nog dat hij ten minste tien jaar bij Leeds wilde blijven, maar afgelopen vrijdag kwam hij daar op terug. Cellino vertelde dat hij zijn ‘ballen’ is ‘kwijtgeraakt’ en geen zin meer heeft om slapeloze nachten te hebben van een ‘nachtmerrieclub’. Cellino staat ook wel bekend als een manager eater, want bij Leeds ontsloeg hij al vijf trainers.

Bezig met laden …