Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veelbesproken scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz maakt opvallende carrièreswitch

Laatste update:

Antonio Mateu Lahoz heeft een opvallende carrièreswitch gemaakt. De 46-jarige oud-scheidsrechter is vanaf komend seizoen te zien als analist op de Spaanse televisie. Lahoz, die op het laatste WK tussen het Nederlands elftal en Argentinië liefst achttien kaarten trok, werd eind vorig seizoen in Spanje gedwongen om te stoppen als scheidsrechter.

Lahoz liet onlangs naar verluidt een aanbieding om in Saudi-Arabië te gaan fluiten links liggen. De voormalig scheidsrechter gaat aan de slag als analist. Bij de Champions League-uitzendingen van de zender Movistar+ zal hij zijn licht laten schijnen over de arbitrale beslissingen die in het toernooi worden genomen. Woensdag 16 augustus maakt hij zijn debuut bij de UEFA Super Cup tussen Manchester City en Sevilla.

Eind april kwam het nieuws naar buiten dat Lahoz van scheidsrechtersbaas Luis Medina Cantalejo te horen had gekregen dat hij zijn carrière moest beëindigen. De 46-jarige Lahoz zou vanwege zijn leeftijd aan de kant zijn geschoven, net als collega Carlos del Cerro Grande (47). Hij floot eind mei zijn laatste wedstrijd in LaLiga, waarna spelers van Real Mallorca en Rayo Vallecano een erehaag voor de geëmotioneerd arbiter vormden.

Tijdens het afgelopen WK in Qatar speelde Lahoz de hoofdrol tijdens de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië (2-2, 3-4 na strafschoppen). Hij trok in die wedstrijd maar liefst achttien (!) gele kaarten. Na dat veelbesproken duel kreeg Lahoz geen wedstrijd meer toegewezen op het mondiale eindtoernooi.

Na het WK kwam hij ook op nationaal niveau in de schijnwerpers te staan. Lahoz eiste een (negatieve) hoofdrol op tijdens het duel tussen FC Barcelona en Espanyol (1-1). Barcelona ontving tien gele kaarten en een rode (voor Jordi Alba), Espanyol kreeg nog eens acht gele kaarten en een rode (Vinicius Souza). Zijn optreden werd na afloop fel bekritiseerd, onder meer door Xavi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Goeie genade. Hij heeft zn hele carriere bewezen niets van het spelletje te snappen en nu wordt hij analist. Niets blijft Spanje bespaard.

10 augustus 2023 om 11:02

Dat is natuurlijk ook onzin. Hij snapt het spelletje wel degelijk en heeft geweldige wedstrijden gefloten, maar door zijn ego kon het net zo makkelijk de andere kant op slaan. En geloof het of niet, na Iturralde (die ook verre van foutloos was) de beste spaanse scheids sinds de jaren '90 sowieso.

Het niveau daar is gewoon verschrikkelijk slecht en de scheidsrechters hebben een heerlijk loon(meer dan een ton per jaar). Past perfect bij dat bananenrepubliekje.

10 augustus 2023 om 11:11

Ik vond Alberto Undiano Mallenco toch wel stabieler en redelijker fluiten dan Lahoz en schaar hem daarom ook boven hem. Voorderest is het niveau van de scheidsrechter in Spanje inderdaad al jaren van een zeer bedroevend niveau helaas. Dit komt vele wedstrijden niet ten goede..

10 augustus 2023 om 11:35

Zou me ook niks verbazen als deze man enorm corrupt is

10 augustus 2023 om 13:44

Stabieler zeker, maar Lahoz kon(!) het spelletje beter aanvoelen. Echter, zoals ik al aangaf, gaf zijn ego ook te vaak de doorslag. Het was veelal een 8 of een 3 bij hem. Maar hij kon absoluut een hoger niveau aantikken dan Undiano. Althans, dat is mijn mening.

10 augustus 2023 om 15:52

Gewoon een prima scheidsrechter inderdaad, wiens arrogantie de ondergang werd. Herinner me nog die perfect gefloten Champions League-finale in 2021.

Iturralde was ook een goede scheidsrechter, maar was even arrogant als Iturralde.

Undiano Mallenco, fantastisch. Blijft altijd op de achtergrond, legt zijn beslissingen uit aan de spelers. Mooi dat zijn laatste wedstrijd in het Bernabeu mocht zijn!

Beste scheidsrechter van Spanje nu is naar mijn mening zeker Gil Manzano. Maakt zn fouten, maar is een modern day versie van Mallenco.

Slechtste scheidsrechters van Spanje toch wel degelijk Hernandez Hernandez en Bengotxea. Slechtste ooit is Clos Gomez. Wist niet wat ie aan het doen was op het veld en is nu nota bene VAR baas

10 augustus 2023 om 15:53

Corruptie van Lahoz zou me heel erg verbazen, waarom? Omdat deze man hield van zijn vak. Zie eerder corruptie bij figuren als Hernandez Hernandez of Sanchez Martinez. Scheidsrechters zonder emotie en met onbegrijpelijke beslissingen.

10 augustus 2023 om 11:35

Inderdaad, zeer matige scheidsrechter en nog goed verdienen ook… ik ga ook maar een carrière switch maken.

10 augustus 2023 om 12:20

Ik vond hem juist goed fluiten in de wedstrijd van Oranje tegen Argentinie. Als je Oranje bril even afzet, dan was die beste man zo slecht nog niet.

Denk je als Spaanse voetbalfan van hem af te zijn...

Ach, wij hebben analisten als Sneijder en van der Gijp. Denk niet dat wij de Spanjaarden echt de maat kunnen nemen op niveau van analisten...

Maar goed, Lahoz zou voor mij wel een reden zijn om het geluid uit te zetten (zoals ook bij Sneijder en van der Gijp).

10 augustus 2023 om 10:57

Daarnaast is de grootste clown van het Nederlandse scheidsrechterscorps ook continue op tv te zien in een zeker praatprogramma

10 augustus 2023 om 11:09

Van der Gijp en Sneijder zullen vast wel iets goed doen. Ik zie het ook meer als vermaak dan een diepgaande analyse. Ik kijk dan ook met het volume op 34.Maarja, ieder z'n meuk.

10 augustus 2023 om 11:12

Mag je mij vertellen wat ze als analist goed doen, behalve op anderen stompen om zelf grappig over te komen. Veel verstand zit er sowieso niet in.

10 augustus 2023 om 12:23

De meest populaire commentator in Nederland is Sierd de Vos, als we dan toch het gaan hebben over niveau. Maar ja, analisten moeten vooral charismatisch zijn en niet per se kundig. Lahoz lijkt me best in staat om een flinke hateboner op te wekken bij het tv-publiek waardoor ze naar hem willen gaan kijken.

10 augustus 2023 om 12:26

Tja, Sierd is voor mij een reden om iets anders te gaan doen. Geldt ook voor Koert Westerman. Die commentatoren zitten er voor zichzelf, niet voor het voetbal.

Maar analisten in Nederland zijn van een bedroevend niveau. Er zijn er maar een paar die iets bijdragen, in mijn opinie. De meesten zijn vooral bezig met scoren.

Ik kijk dan ook zelden naar analyses. Helaas heb ik niet de mogelijkheid om het commentaar-geluid te filteren, want als ik dat kon, dan deed ik dat.

10 augustus 2023 om 12:39

Dat lijkt me zo lekker, gewoon commentaar uitzetten en zelf je gedachten vormen terwijl je naar het stadion luistert.

10 augustus 2023 om 14:24

En zijn er commentatoren die je wel goed vind ? Want ik ben het wel met je eens dat Koert en Sierd niet de beste in hun vak zijn zal ik het zo zeggen zo vind ik Evert ten Apel en Frank Snoeks ook waardeloos maar bij mij gaat het bij een commentator hoe hij klinkt en of hij meegaat in de wedstrijd. De genoemde namen hierboven zijn of eentonig dat een doelpunt hetzelfde klinkt dan een breedtepass of dat ze over allerlei randzaken praten zoals een oom die pizzabakker was en de dochter daarvan een zus is van de desbetreffende speler.

Ik luister graag naar commentatoren die het spel wat ze zien als neutrale toeschouwer overbrengen in de huiskamer alsof je aan de kant van het veld de wedstrijd zelf aan het kijken bent
Zonder allemaal die informatie die van Wikipedia is geplukt.
Maar mij maakt het niet uit of de commentator Klaas Wesley Rene of Edwin heet of ook wel als Lahoz zijn mening geeft als analist en hij legt bepaalde situaties uit waardoor het te begrijpen valt dan is hij in mijn ogen goed, zonder hem al af te vallen omdat hij als scheidsrechter vaker verkeerde beslissingen nam of iets fout deed

10 augustus 2023 om 16:13

Tsja, met Ziggo kan je soms wel eens van soundtrack wisselen bij bepaalde wedstrijden. Helaas heeft KPN niet zo'n functie.

11 augustus 2023 om 09:14

Er is er één die ik goed vind (wytze) en een behoorlijk aantal die ik kan verdragen. Maar Koert en Sierd (en Leo Driessen, vanwege zijn negativiteit) sla ik bij voorkeur over. De eerste twee zet ik echt af (of de wedstrijd of het geluid).



Er is geloof ik op 2014 na geen enkele WK geweest die ik bewust heb meegemaakt waarin Oranje niet eruitvloog en de scheids de meest besproken persoon achteraf is geweest.
Nog steeds onbegrijpelijk hoe je bewust de bal hard richting de dugout van de tegenstander in mag schieten en er mee wegkomt.

10 augustus 2023 om 10:41

Omdat je in het team van de meest marketbare speler ter wereld speelt in een WK dat een grote marketingstunt was, zie ook die marketbare speler die overal mee wegkwam terwijl het leek alsof ie een schild om zich heen had wanneer iemand ook maar een halve meter in zijn buurt zat

10 augustus 2023 om 11:10

Ah, dan heb jij WK 2006 niet bewust meegemaakt. De slag van Neurenberg,

10 augustus 2023 om 11:15

@almogaver: excuus, ik zie dat ik het woordje 'niet' was vergeten toe te voegen. 2006 heb ik jammergenoeg wel bewust meegemaakt. Die dekselse Maniche, en hoe gebroederlijk Gio en Deco naast elkaar op de trappen zaten nadat ze eraf waren gestuurd.
Al mochten we ook niet klagen nadat Boula Ronaldo doormidden had gezaagd na een halfuur spelen.

10 augustus 2023 om 13:21

Dat is omdat het om Messi gaat, zoals oud voorzitter Blatter zei; Messi is a good boy. De corruptie was altijd duidelijk in het voetbal en er waren heel veel disgraceful momenten zoals Drogba zo mooi zei. De scheidsrechters spelen een grote rol in het vormen van de grootste schandalen en zijn de spil samen met mensen zoals Dr. Fuentes.

Ben blij dat die gelukkig geen scheidsrechter meer is. Met afstand de slechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien. Enige wat hij goed kan is zijn eigen Lahoz show ervan maken met het strooien van kaarten. Dat is het tegenovergestelde van wat een scheidsrechter moet zijn. Die man was zo incompetent en gelukkig is die weg uit het Spaanse voetbalveld...

10 augustus 2023 om 17:48

Ik had hem anders graag ingeruild voor die corrupte hond Hernandez Hernandez

Weet niet of dit nou een verstandige keuze is van hem. laat hiermee wel zien dat hij de publiciteit niet schuwt. Volgens mij zit daar nu juist het pijnpunt waar vele over vallen. Het was in wedstrijden onder hem vaak een beetje de Lahoz show. Nu krijgt hij wederom een podium. Blij dat die niet meer fluit was in la liga al geen fan van deze man die altijd opvalt als scheidsrechter. Dat is geen kwaliteit.

Ach ja, een analist kan je makkelijker negeren en het gros van die analisten neemt niemand serieus. De volledig incompetente ex-scheidsrechter Lee Mason wordt opleider bij de scheidsrechtersbond in Engeland, dat vind ik nog veel erger.

10 augustus 2023 om 12:24

We gaan nooit van die debiele scheidsrechters afkomen die een bepaalde bias hebben tegen Arsenal omdat ze uit Londen komen en als eerste team speelden met een team vol met zwarte spelers en mooi voetbal en geen kick-and-rush of niet soms?

10 augustus 2023 om 12:35

Of het bias tegen Arsenal is weet ik niet, maar het staat vast dat het een kliek uit Noord-West is waar weinig aan gedaan wordt. Riley vervangen door Webb is nog het meest bizarre.

10 augustus 2023 om 16:16

De Engelse scheidsrechters, waarvan er 0 werden uitgenodigd voor het WK van 2018 om het niveau maar eens aan te geven, zijn de enigen waarbij ik het idee heb of een competitie niet scheidsrechters kan inhuren van een andere federatie. Niet normaal. De nieuwe generatie bakt er ook niks van. Ik denk dat ik alleen wat positiefs heb gevonden van Michael Oliver. That's it.

Oh, in eerste instantie dacht ik datie in dezelfde film als Elia mee ging spelen..

Iemand die zn eigen invulling geeft aan 'de Rode furie'. Maar dan met kaarten zeg maar.

Een carrière switch is wat ver gezocht. Hij blijft in het “wereldje”

Was hij nou metselaar of dierenarts geworden.

Prima scheidsrechter. Het verlies van Nederland is de enige reden dat hij hier zo beschimpt wordt. Als het kwartje de andere kant op was gevallen, dan had niemand hier iets negatiefs over 'm te zeggen.

10 augustus 2023 om 11:02

Weghorst kwam ook goed weg met geel op zak en scoorde daarna de 2-2 . Maar daar hebben we het niet over

10 augustus 2023 om 11:13

Nooit wedstrijden in Spanje gevolgd denk ik... die man was echt rampzalig...

10 augustus 2023 om 11:21

@roklo. Hij is na het wk z'n kluts kwijt geraakt en floot misschien wel een slechtere wedstrijd tussen Barcelona en Espanyol maar heeft voor dit alles prima wedstrijden gefloten en dat waren wedstrijden van hoog niveau. Alleen de arrogantie van Lahoz is zijn ondergang geweest.

10 augustus 2023 om 13:24

Prima scheidsrechter voor een Barcelonafan. Een ieder die het spaanse voetbal heeft gevolgd kent zijn streken. Fouten maken is 1 ding maar de wedstrijd een kant op fluiten keer op keer is wat anders

God zij dank... wat een arogante vent is hij op het veld geweest. Nu makkelie nog, dan zijn de scheidsrechters die zelf te graag in de schijnwerpers staan weer wat verder uitgedunt.
Hebben beide goede wedstrijden gefloten ook wel, maar je merkt te sterk dat ze invloed willen hebben op een wedstrijd en zichzelf iets te belangrijk vinden.

"Gedwongen om te stoppen als scheidsrechter".. dat zegt heel wat!
Deze man heeft in ieder geval een tekort aan zelfreflectie gezien het feit dat hij terugkeert als analist..

Spelers, trainers, supporters en een compleet internationale tv publiek zijn allemaal blij dat hij ermee stopt. Hij was zo'n typische scheids die van aandacht houdt. Klassieke ''kijk mij eens, ik ben de baas'' en dat kenmerkte zich door dubieuze beslissingen.

Godzijdank, als je als scheidsrechter zegt dat je het moeilijk vind om een bepaalde speler geel te geven moet het einde verhaal zijn. Die blamage op het WK als hoogtepunt.

Analist lijkt me niet, hij wordt een uitlegger. Ik zie over het algemeen weinig analisten in beeld komen, je hebt de open deur intrappers, de kijk mij belangrijk zijn personen en de ik ben in de haat of liefde voor deze club blijven hangers. Oh, ik vergeet de wijsneuzen, maar voor analisten moet je echt bij de BBC zijn. Die kunnen regelmatig haarfijn uitleggen waarom de wedstrijd een verloop kende, de goals en foputen verduidelijken. In Nederland blijft men hangen op ik vind het helemaal niks, laat gaan en in mijn tijd....
Die jongedame bij de NOS is nog de persoon die het dichtst bij analyses komt, verder is het gewoonweg drama of nog erger.

Even terug naar Lahoz, weinig verbazende keuze, die man leeft voor de aandacht, het was of dit , of quizmaster van ¿ cuál de los tres ?
En hij wordt straks El Traidor

Door deze man is gewoon Argentinie wereldkampioen geworden. Wanneer k zijn hoofd zie, dan denk ik aan die belachelijke wedstrijd.

Verschrikkelijke gozer is dit. Wel typerend dit voor hem dan kan hij ooo gaan janken op Tv, daar gaat het bij hem om. Alles is de grote Lahoz show. Ik heb die man zoveel slechte wedstrijden zien fluiten met de meest vreemde taferelen erbij, met als klap op de vuurpijl de blamage met Argentinië. Prima hoor allemaal, Nederland was ook niet braaf, maar dat was imo vooral het feit van het uitlokken, agressieve tackles en handsballen die niet bestraft werden en dan een speler gewoon vrij laten prijsschieten op de reserve bank van 10 meter. Nee joh, wat een clown deze gozer.

ik dacht hij wordt buschauffeur ofzo... maar nee, hij blijft gewoon bij het voetbal betrokken. niet echt een "bijzondere" carierreswitch vind ik.

Een opvallende carriere switch zou zijn als hij in 18+ XXX films zou gaan spelen. Tegenwoordig is iedereen die commentaar geeft een analist. Een deel daarvan kan nog geen bal recht vooruit schoppen. Eigenlijk is deze move een beetje tegenvallend.

Lijkt me leuk als ze hem in de eerste week zijn eigen wedstrijden van het afgelopen jaar laten analyseren.

Ja hallo? Gaat die man de scheidsrechters beoordelen? Dat wordt een comedyshow.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren