voetbalzone

‘Veertig goals? Dat is veel, maar bij hem is het mogelijk’

Erik van Dam15 okt 2015, 20:29
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2015, 20:29
Advertentie

Robert Lewandoski is aan een indrukwekkende reeks bezig voor club en land. Tussen 1 augustus en 16 september tekende de spits al voor zeven doelpunten in negen wedstrijden, maar vanaf eind september ging hij echt los. Na zijn fameuze vijfklapper in negen minuten tegen VfL Wolfsburg stopte het niet meer maakte de aanvaller van Bayern München nog eens tien goals in vijf wedstrijden voor zijn club en voor Polen.

voetbalzone

Zijn teamgenoten staan versteld. Javi Martínez geeft in de Duitse pers aan dat niemand het zo goed doet als Lewy. “Hij is op dit moment ’s werelds beste spits. Hij is echt ongelooflijk. Maar het komt ook niet zomaar ergens vandaan, natuurlijk. Hij was bij Borussia Dortmund al fabuleus en in zijn eerste seizoen bij Bayern deed hij het al voortreffelijk” zegt de Spaanse middenvelder complimenteus.

“Hij scoort erop los en is ongelooflijk belangrijk voor Bayern. En daarnaast helpt hij ook nog eens in verdedigend opzicht”, klinkt het goedkeurend. David Alaba, die eveneens met Lewandowski samenspeelt in München, denkt dat de Pool een indrukwekkend record kan gaan vestigen. Niemand maakte ooit meer goals in één Bundesliga-seizoen dan Gerd Müller: veertig stuks. Lewandowski staat nu op twaalf na acht speelronden.

“Veertig is natuurlijk heel veel, maar met Lewandowski is alles mogelijk”, merkt Alaba hoopvol op. Zaterdag neemt Bayern het buitenshuis op tegen Werder Bremen en gaat Lewandowski weer op jacht naar goals. Zijn team morste nog geen enkel punt in de eerste acht wedstrijden en gaat soeverein aan kop. Vorig seizoen maakte Lewandowski er zeventien bij Bayern en werd hij kampioen.

Bezig met laden …