voetbalzone

Veertigjarige Weir tekent voor vijfde seizoen bij Glasgow Rangers

Erik van Dam30 jun 2010, 16:09
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2010, 16:09
Advertentie

David Weir krijgt er geen genoeg van. De verdediger vierde vorige maand zijn veertigste verjaardag, maar voelt zich nog fit genoeg om langer door te gaan met profvoetbal. Glasgow Rangers maakt woensdag bekend dat de Schot zijn aflopende verbintenis in Glasgow met één seizoen heeft verlengd. Weir gaat zodoende zijn negentiende jaar als prof in.

/

The Gers kondigen het langere verblijf van hun aanvoerder trots aan. Eén en ander lag in de lijn der verwachting, omdat ook manager Walter Smith onlangs zijn contract bij de landskampioen al verlengde. Weir kreeg eind april de trofee voor Speler van het Seizoen in ontvangst, en ziet dan ook geen reden om zijn voetbalschoenen nu direct op te bergen.

De stopper hoopt dat hij volgend seizoen de titel van de Rangers kan gaan verdedigen. Weir debuteerde in het seizoen 1992/93 voor Falkirk en speelde nadien nog bij Hearts of Midlothian en Everton, alvorens hij drie jaar geleden de weg terug naar Schotland bewandelde. De club wil ook Madjid Bougherra en Danny Wilson langer behouden, laat het weten.

Bezig met laden …