voetbalzone

Vejinovic rekent op Openbaar Ministerie: 'Vervolging is voor ons evident'

Bart Kruyt29 mrt 2016, 07:40
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2016, 07:40
Advertentie

Marko Vejinovic neemt geen genoegen met excuses van de zeven Rotterdammers die de middenvelder en zijn vrouw bedreigd hebben. De verdachten, tussen 18 en 21 jaar oud, lieten in een brief aan Vejinovic weten veel spijt te hebben van hun actie. Vito Shukrula, de advocaat van Vejinovic, hoopt dat de verdachten gewoon vervolgd zullen worden.

/

De jongens, geen fanatieke Feyenoord-fans en de meesten zonder seizoenkaart, hebben allemaal een ansichtkaart gestuurd met hun excuses. Er wordt gesproken over een ‘totaal uit de hand gelopen slechte grap’. “De verdachten kunnen wel leuk zeggen dat het allemaal maar een grap was en het beeld schetsen dat ze 'doodnormale jongens' zijn, maar om half twaalf 's avonds in het donker bij iemand aan de deur doodsbedreigingen uiten valt niet onder het gedrag van normale jongens”, zegt Shukrula in het Algemeen Dagblad.

Dat vindt ook Vejinovic zelf, zo laat hij in een korte reactie weten: “Wij vertrouwen in de aanpak van het OM om een duidelijke grens te stellen naar de verdachten. Vervolging is voor ons evident.” Het OM verdenkt de zeven verdachten van belediging, bedreiging en schendig van geheimen, omdat ze hun kennis van het adres van Vejinovic hebben misbruikt. Het staat nog niet vast dat de jongens ook daadwerkelijk vervolgd zullen worden.

Bezig met laden …