voetbalzone

Vela mist Uruguay en is onzeker voor eventueel achtste finaleduel Mexico

Erik van Dam19 jun 2010, 16:39
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 16:39
Advertentie

Carlos Vela zal vurig hopen dat Mexico de achtste finales bereikt én overleeft. De aanvaller viel donderdag met een hamstringblessure uit in de wedstrijd tegen Frankrijk (2-0 zege). Nu is bekend geworden dat hij tien dagen nodig zal hebben om te herstellen van zijn kwetsuur. Bereikt Mexico de achtste finales, dan kan hij niet tijdig worden klaargestoomd.

/

Eindigt Mexico als eerste in Groep A, dan treedt het op 26 juni weer aan voor de volgende wedstrijd. Een tweede plaats in de groepsfase garandeert dat de Zuid-Amerikanen een dag later, op 27 juni, weer komen te spelen. De medische staf van Mexico maakte zaterdag bekend dat Vela nog tien dagen nodig heeft om te herstellen van de spierblessure.

Voor coach Javier Aguirre, die Vela in de eerste twee groepswedstrijden in zijn basiselftal posteerde, wordt het nu zoeken naar een alternatief voor de laatste groepswedstrijd tegen Uruguay. De meest logische vervanger lijkt Pablo Barrera. De spits van UNAM kwam in het duel tegen Frankrijk na een halfuur als vervanger van Vela binnen de lijnen. Uiteindelijk stond hij aan de basis van de tweede treffer; Éric Abidal vloerde Barrera in het strafschopgebied, waarna Cuauhtémoc Blanco scoorde uit de penalty die volgde.

Bezig met laden …