voetbalzone

Velthuizen baalt op de bank: 'Maar mijn kans komt nog wel'

Bart Kruyt29 sep 2010, 19:40
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2010, 19:40
Advertentie

Voor Piet Velthuizen heeft zijn overstap naar Hércules nog niet gebracht wat hij ervan verwacht had. De doelman hoopte in de Primera División meer ervaring te kunnen opdoen op het hoogste niveau, maar is momenteel bankzitter achter Juan Calatayud, die al uitblonk tegen Barcelona en Sevilla. “Leuk voor die jongen dat hij het goed doet, maar heel rot voor mij”, zegt Velthuizen.

/

De van Vitesse overgenomen goalie wacht nog op zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club. “Maar ik raak niet in paniek", zegt hij in Voetbal International. "Ik heb al heel veel telefoontjes uit Nederland gehad van mensen die denken dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Voor iedereen heb ik dezelfde boodschap: mijn kans komt nog wel. Niemand in Spanje kent Piet Velthuizen uit Nederland. Ik begin op nul en moet hier alles nog laten zien."

Met Royston Drenthe gaat het een stuk beter in Alicante. “Tegen Sevilla (2-0 winst Hércules, red.), afgelopen zondag, stonden de mensen op de banken voor hem. Royston verdient alle credits die hij nu krijgt. Bij Real Madrid heeft hij keihard gewerkt en zijn kwaliteiten komen er nu bij Hércules uit. Die jongen kan geweldig voetballen als je hem het vertrouwen geeft. Dat laat hij nu wekelijks zien", aldus Velthuizen.

Bezig met laden …