Velthuizen debuteert in competitie en wint net als De Guzman en Sarpong

Daniel Cabot Kerkdijk28 nov 2010, 18:15
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2010, 18:15

Piet Velthuizen heeft zondag zijn eerste wedstrijd voor Hércules in competitieverband gespeeld. De doelman, die in de Copa del Rey al zijn opwachting had gemaakt, was tegen streekgenoot Levante de vervanger van de geschorste Juan Calatayud. Royston Drenthe was na zijn maagzweer niet wedstrijdfit. Het Real Mallorca van Jonathan de Guzman won van Málaga, waar Quincy Owusu-Abeyie mocht invallen. Jeffrey Sarpong kwam in de zege van Real Sociedad niet in actie.

Hércules - Levante 3-1
Velthuizen moest vijf minuten voor rust een doelpunt van Rubén incasseren, maar maakte verder een goede indruk. De ex-doelman van Vitesse voorkwam na rust twee zekere tegendoelpunten. Nelson Valdes had net voor de treffer van Rubén de score geopend en dankzij David Trezeguet en opnieuw Valdes bleven de punten in het Estadio Rico Pérez. Door de zege staat Hércules dertiende.

Real Mallorca - Málaga 2-0
Na een evenwichtige eerste helft trokken de eilandbewoners de wedstrijd na de onderbreking naar zich toe. Op aangeven van Gonzalo Castro rondde Pierre Webó vijf minuten na rust keurig af: 1-0. Drie minuten later waren de rollen omgedraaid en zorgde de Uruguayaan voor het tweede doelpunt. In de slotfase keerde Dudu Aouate een strafschop van Eliseu. De Guzman speelde niet zijn sterkste wedstrijd.

Sporting Gijón - Real Sociedad 1-3
Sarpong bleef negentig minuten op de bank in El Molinón. Door een doelpunt van Gregory Arnolin kwam de thuisploeg na twee minuten al op voorsprong. De Basken stelden nog voor rust orde op zaken. Xabi Prieto maakte na elf minuten de 1-1 en op slag van rust zorgde David Zurutuza voor de 1-2. Mikel Aranburu maakte in extremis de 1-3 voor de bezoekers, die defensief goed stonden.