voetbalzone

Velthuizen gaat mee naar Camp Nou en begint op de bank

Erik van Dam10 sep 2010, 17:38
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 17:38
Advertentie

Piet Velthuizen debuteert zaterdagavond in de wedstrijdselectie van zijn nieuwe club Hércules tegen Barcelona. De reservedoelman van het Nederlands elftal maakt volgens het ANP deel uit van de groep spelers die de reis naar Camp Nou inzet. Ook Royston Drenthe is erbij en zou kunnen debuteren.

/

Velthuizen ontbrak twee weken geleden nog bij Hércules, tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Athletic de Bilbao. De ex-keeper van Vitesse heeft sindsdien nauwelijks kunnen trainen met zijn ploeggenoten, omdat hij zich bij het Nederlands elftal moest melden voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Finland.

“Het wordt lastig”, voorspelde de 23-jarige Nijmegenaar eerder deze week al aangaande zijn kansen. Hoop hield hij toen wel. “Ik zou natuurlijk niets liever willen dan debuteren tegen Barcelona.” Aan spelen lijkt Velthuizen nu nog niet toe te komen, maar mocht eerste doelman Juan Calatayud geblesseerd raken of de rode kaart krijgen, dan zal de international er direct moeten staan.

Bezig met laden …