voetbalzone

Velthuizen: ‘Het is onzin om voor een zak geld plotseling te blijven’

Erik van Dam01 sep 2010, 14:02
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 14:02
Advertentie

Piet Velthuizen koos acht dagen geleden bewust voor een uitdaging in Spanje bij Hércules. De derde doelman van het Nederlands elftal besloot ondanks een goed gesprek met Merab Jordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse, niet meer in Arnhem te blijven. “Ik wilde na veertien jaar in Arnhem iets anders. Ik voelde meer spanning bij Hércules, ik was toe aan een vertrek.”

/

“Mijn zaakwaarnemer en ik hebben met de nieuwe eigenaar Merab Jordania gesproken”, zegt de 23-jarige keeper woensdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik kreeg een prima aanbieding, voor Vitesse-begrippen zelfs uitstekend. Maar het is onzin om voor een zak geld plotseling toch te blijven.” Sinds Velthuizen naar de Spaanse promovendus vertrok, kwamen er nog meer nieuwe spelers bij. David Trezeguet en Royston Drenthe zijn dit seizoen ook actief voor de club.

Een toekomstige terugkeer naar Vitesse vlakt Velthuizen voorlopig nog niet uit. “Ik hoop ooit in Arnhem terug te keren, maar voorlopig ligt mijn toekomst in Spanje. Met deze club speel ik straks wekelijks tegen de wereldtop”, beseft de doelman zich. “Dat is een droom die uitkomt. Ik ben altijd al gecharmeerd geweest van Spanje. Deze kans wilde ik niet laten lopen.” Velthuizen speelde in vier jaar tijd meer dan honderd duels voor de Gelderse club.

Bezig met laden …