voetbalzone

Velthuizen: ‘Ik merk dat ik meer kwaliteiten dan Calatayud heb’

Erik van Dam11 okt 2010, 10:34
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 10:34
Advertentie

Het lijkt Piet Velthuizen momenteel allemaal even tegen te zitten. De doelman, die afgelopen zomer niet mee mocht gaan naar het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, is bij zijn nieuwe club Hércules tot op heden nog niet verder gekomen dan een plekje op de reservebank. Reden hiervoor zijn onder meer de prima prestaties van concurrent Juan Calatayud, die inmiddels een vaste waarde in de ploeg van trainer Esteban Vigo lijkt te zijn geworden.

/

Velthuizen zelf wil echter niet bij de pakken neer zitten. “Als je zeven punten haalt uit de laatste vier wedstrijden, waarbij drie keer de nul werd gehouden, dan gaat de trainer niet wisselen. Dat moet je ook incalculeren als je een nieuwe stap zet”, zo vertelt hij de NOS. “Op dit moment zit het voor mij niet mee, maar tijdens de trainingen merk ik dat ik meer kwaliteiten heb. Het gaat heus wel een keer kantelen. Rustig blijven en hard werken en dat komt alles vanzelf.”

Met name de communicatie is echter een punt van zorg voor de oud-doelman van Vitesse. “Ik denk ook niet dat hij (de trainer, red) met me kan communiceren want hij spreekt alleen vloeiend Spaans. Dat is natuurlijk wel lastig, maar ik moet gewoon zorgen dat hij voor mij gaat kiezen. Dat is prioriteit nummer één.” Over de kwaliteit van zijn nieuwe club maakt hij zich echter geen zorgen. “Deze ploeg zou in Nederland minimaal bij de eerste vijf eindigen. Dat merk je aan het niveau op de trainingen. Daar hoeft niemand om te lachen, het is gewoon een heel goed team.”

Bezig met laden …