voetbalzone

Velthuizen vreest duel in Barcelona te moeten missen: ‘Het wordt lastig’

Peter Nusselder08 sep 2010, 11:25
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2010, 11:25
Advertentie

Doelman Piet Velthuizen keek er afgelopen week al naar uit om met zijn nieuwe club Hércules Alicante in Camp Nou tegen Barcelona te mogen spelen, maar weet niet of dat wel gaat lukken. “De selectie vertrekt al vrijdag naar Barcelona. Ik heb door de dagen met het Nederlands elftal nog nauwelijks met de groep getraind”, laat de keeper woensdag weten aan Voetbal International.

/

“Dat wordt lastig”, voorspelt de goalie van de Spaanse promovendus dan ook over zijn optreden in Barcelona. Toch heeft de voormalig sluitpost van Vitesse de hoop nog niet opgegeven om in Camp Nou zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever te kunnen spelen. “Ik zou natuurlijk niets liever willen dan debuteren tegen Barcelona”, aldus Velthuizen.

Door zijn aanwezigheid bij het Nederlands elftal, dat vrijdag en dinsdag speelde tegen San Marino en Finland, keert de doelverdediger pas woensdag weer terug naar Hércules. Juan Calatayud keepte zaterdag tegen Athletic de Bilbao, maar velthuizen hoopt diens plaats over te nemen. “Dat zou mooi zijn. Dat soort topwedstrijden, daar doe je het allemaal voor, maar het is even afwachten wat de trainer beslist.”

Bezig met laden …