voetbalzone

Velthuizen wacht kansen af: 'Ik ben tweede doelman, ik blijf rustig'

Erik van Dam25 nov 2010, 07:08
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2010, 07:08
Advertentie
/

Piet Velthuizen lijkt niet van plan om een vertrek te forceren bij Hércules, de club waar hij afgelopen zomer een meerjarig contract tekende. De reservekeeper van het Nederlands elftal komt weinig aan spelen toe, omdat Juan Catalayud de voorkeur krijgt van trainer Esteban Vigo. Desondanks schikt de ex-Vitessenaar zich in zijn rol. “Ik ben hard aan het trainen, maar er is ook nog een andere keeper.”

Op de officiële website van zijn club laat Velthuizen optekenen dat het hem goed gaat; hij is bijna honderd procent hersteld van de dijbeenblessure die hij dit seizoen opliep, bij zijn debuut in de Copa del Rey. “Ik heb geen pijn meer. Ik ben twee dagen in Nederland geweest. De dokter zei dat mijn been er goed uitzag. Tijdens de training van woensdag heb ik ook geen last gehad. Ik maak me dus niet druk”, aldus de Nederlandse sluitpost.

Problemen heeft Velthuizen niet met zijn rol als tweede keus achter Catalayud, zo benadrukt hij donderdag. “Nee, er zijn pas drie maanden verstreken. Ik ben tweede doelman, ik blijf rustig. Ik train hard en het enige waar ik me mee bezig wil houden is ballen tegenhouden.”

Bezig met laden …