voetbalzone

Veltman baalt: 'Dit zal wel een maandje of twee duren, ben ik bang'

Bart Kruyt06 aug 2013, 09:10
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2013, 09:10
Advertentie

Het debuut van Jong Ajax in de Jupiler League kende geen gelukkig einde voor Joel Veltman. De verdediger speelde tegen Telstar een sterke wedstrijd, maar viel in de slotfase uit met een mogelijk zware knieblessure. Veltman zal waarschijnlijk woensdag of donderdag een MRI-scan laten maken, waaruit moet blijken of de binnenband in zijn knie is verrekt of ingescheurd.

/

De verdediger moest de Amsterdam ArenA op krukken verlaten. "Dit is enorm balen", zegt Veltman in De Telegraaf. "De binnenste band van mijn rechterknie (Ajax meldde maandagavond nog dat het ging om de linkerknie, red.) is sowieso verrekt en mogelijk ingescheurd. Eerste testen wezen gelukkig uit dat het geen kruisbandletsel is, maar dit zal ook wel een maandje of twee duren, ben ik bang."

Een zware blessure zou slecht nieuws zijn voor de verdediger, die juist mocht hopen op een basisplaats in het eerste van Ajax: als Toby Alderweireld deze maand nog vertrekt, en die kans is zeker aanwezig, dan moet Veltman samen met nieuwkomer Mike van der Hoorn gaan uitmaken wie de positie van de Belg in het elftal zal overnemen. De 21-jarige Veltman speelde tot dusver 7 competitieduels voor Ajax in de Eredivisie.

Bezig met laden …