voetbalzone

Veltman: 'De eerste twee weken heb ik het er echt moeilijk mee gehad'

Bart Kruyt12 okt 2013, 16:25
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2013, 16:25
Advertentie

Toby Alderweireld vertrok naar Atlético Madrid en Mike van der Hoorn en Joel Veltman waren de belangrijkste kandidaten om de plek van de Belg over te nemen. Eerstgenoemde was volgend Frank de Boer echter nog niet klaar voor een basisplaats, terwijl Veltman geblesseerd raakte. Stefano Denswil kreeg daardoor een kans en hij lijkt zijn plek in de defensie niet meer af te geven.

/

Niklas Moisander is de nieuwe rechter centrale verdediger van Ajax en Denswil doet het uitstekend op links. Veltman is blij voor zijn ploeggenoot, maar heeft wel last gehad van de gedachte dat hij nu misschien basisspeler was geweest, als hij niet geblesseerd was geraakt. "De eerste twee weken heb ik het daar echt moeilijk mee gehad", zegt Veltman tegen AT5. "Het is natuurlijk zuur: Toby vertrok en dan was je een kandidaat om hem op te volgen. Maar het mocht niet zo zijn."

Na twee weken balen besloot Veltman om de knop om te zetten: "Het is niet anders, dus ik ging gewoon bikkelen en revalideren. En nu is het lekker om weer te trainen", zegt de mandekker, die eind september bij Jong Ajax zijn rentree maakte tegen FC Volendam. Veltman wist in dit duel direct te scoren. Het eerste van Ajax speelt volgende week de topper tegen FC Twente.

Bezig met laden …