voetbalzone

Veltman: ‘Ik ben altijd de lul en begin de training altijd met rode oortjes’

Erik van Dam16 jul 2013, 20:51
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2013, 20:51
Advertentie
/

Joël Veltman kwam vorig seizoen zeven keer in de Eredivisie in actie en hoopt komend seizoen meer speelminuten te maken voor Ajax. De Amsterdamse club beschikt echter nog altijd over Toby Alderweireld en haalde bovendien Mike van der Hoorn weg bij FC Utrecht. De 21-jarige Veltman beseft dat de interne concurrentie bij de ploeg van Frank de Boer moordend is, maar laat zich niet zomaar uit het veld slaan.

“Het is afwachten, we zijn nu met zijn drieën, wie weet gebeurt er nog wat”, zegt Veltman tegen Ajax Showtime. “Ik kijk er positief tegenaan, maar je moet ook realistisch zijn. Toby heeft natuurlijk alles gespeeld, Mike is er net bijgekomen. Ik weet hoe het spelletje gaat en natuurlijk kan ik er staan als ik mijn best doe, maar het is aan de trainer.” Veltman verlengde vorige maand nog zijn contract in de Amsterdam ArenA tot de zomer van 2017.

Veltman lijkt dus genoeg toekomst te hebben bij Ajax en hij traint logischerwijs ook gewoon mee bij het eerste elftal van De Boer. Daar begint men de training altijd met de bekende rondo waarbij de bal maar twee keer geraakt mag worden. In dat spelletje is Veltman naar eigen zeggen nog niet zo bekwaam. “Ik ben altijd de lul bij dat spelletje. Ik begin de training altijd met rode oortjes”, aldus de Nederlands jeugdinternational.

Bezig met laden …