voetbalzone

Venezolaans 'dictator' beklaagt zich over 'duivel van een scheids'

Erik van Dam21 jul 2011, 17:35
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2011, 17:35
Advertentie

Hugo Chávez kan maar moeilijk leven met de uitschakeling van Venezuela in de Copa América. Woensdagnacht verloor zijn land na strafschoppen van Paraguay, maar volgens Chávez lag het allemaal aan Francisco Chacón. De manier waarop de Mexicaan de wedstrijd leidde, kon volgens Chávez totaal niet door de beugel.

De president van het Zuid-Amerikaanse land, door sommigen bestempeld als een heuse dictator, ventileerde zijn woede via twitter. “Ze hebben ons beroofd van de overwinning!”, stuurde hij de wereld in. “Waarom heeft die duivel van een scheids onze spectaculaire goal afgekeurd?” Chávez vindt ook dat de voetbalbond van Venezuela een klacht moet indienen bij de CONMEBOL, het overkoepelende Zuid-Amerikaanse orgaan.

In de eerste helft werd een goal van Oswaldo Vizcarrondo wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Bovendien raakte Venezuele driemaal paal en lat, om uiteindelijk na strafschoppen te verliezen. Het land kwam nooit eerder zo ver in de Copa América, maar Paraguay gaat naar de finale om met Uruguay uit te maken wie het toernooi wint.

Bekijk hier het afgekeurde doelpunt:

Bezig met laden …