voetbalzone

Venezolaanse laagvlieger verliest met 15-0 door uitblijven salaris

Thijs Post10 mei 2011, 18:57
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2011, 18:57
Advertentie

In Nederland verkeren diverse clubs in financiële problemen, maar laten we met zijn allen hopen dat het niet dezelfde kant op gaat als in Venezuela. Caroní, de reeds gedegradeerde nummer zeventien van de hoogste divisie aldaar, verloor met liefst 15-0 bij middenmoter El Vigía. De spelers van Caroní wilden vanwege het uitblijven van salaris niet langer spelen waardoor de trainer een jeugdteam moest opstellen. Dat meldt persbureau Reuters.

Na de reis van 25 uur beleefden de elf jeugdspelers hun vuurdoop op het hoogste niveau. Een succes werd het niet, getuige het verlies van 15-0 tegen El Vigía. Of dat de definitieve einduitslag wordt is overigens nog maar de vraag, want vier spelers raakten geblesseerd. Toen de vijfde ook het veld moest verlaten staakte de scheidsrechter van dienst de wedstrijd, omdat er minder dan zeven spelers binnen de lijnen stonden. Caroní had namelijk geen wissels meegenomen.

De spitsen van El Vigía hadden maling aan de malaise van de opponent. Genlis Piñero vijzelde zijn seizoenstotaal op met drie treffers, terwijl invaller Yan Salazar er zelfs vier maakte. Volgens de Venezolaanse voetbalbond bezochten 1020 betalende toeschouwers de wedstrijd.

Bezig met laden …