Vennegoor helpt Rapid Wien in laatste minuut aan welkome zege

Erik van Dam25 sep 2010, 18:15
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 18:15

Na drie nederlagen op rij weet Rapid Wien weer wat winnen is. De Oostenrijkse club, die drie jaar geleden voor het laatst landskampioen werd, pakte zaterdag een zwaarbevochten overwinning in de Bundesliga. Thuis ging het tegen SV Kapfenberg allemaal niet vanzelf, maar pakte de club toch drie punten. Jan Vennegoor of Hesselink werd in de 93ste minuut de matchwinner.

De lange Tukker, die deze zomer transfervrij een contract tekende in de hoofdstad van het Alpenland, scoorde vorige week ook al. Toen leverde zijn doelpunt de club niets op, aangezien SV Ried de wedstrijd met 3-1 won. Nu was de goal van Vennegoor echter goud waard. Kapfenberg was voor rust op 1-0 gekomen via Markus Felfernig. Hamdi Salihi had er tien minuten later 1-1 van gemaakt, maar net begonnen aan de tweede helft sloeg Kapfenberg alweer toe.

Nu was het David Sencar die de gasten op voorsprong zette. Nadat Salihi weer van zich liet spreken leken Rapid en Kapfenberg af te stevenen op een puntendeling. Vennegoor tekende in de slotminuut van de wedstrijd echter voor het winnende doelpunt. De ex-PSV'er en -Twentenaar ramde een rebound op een schot van Salihi binnen en liet Rapid voor het eerst sinds weken weer juichen.