voetbalzone

Vennegoor of Hesselink: ‘Ik had een heel goed gevoel bij Rapid Wien’

Erik van Dam01 sep 2010, 11:53
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 11:53
Advertentie

Jan Vennegoor of Hesselink ging op de voorlaatste dag van de transfermarkt een verbintenis aan bij de vijfde club uit zijn profcarrière. Na FC Twente, PSV, Celtic en Hull City kan de boomlange spits binnenkort debuteren in de Oostenrijkse Bundesliga, bij Rapid Wien. “Ik ben blij hier te zijn en dat ik voor Rapid ga spelen”, zegt hij op de officiële website van zijn nieuwe club.

/

De 31-jarige Vennegoor werd deze zomer kort gelinkt aan een overstap naar Feyenoord en Vitesse, maar hij besloot uiteindelijk zijn buitenlandse avontuur nog even te verlengen. De laatste twee seizoenen vond hij niet meer zo vaak het doel; in het derde contractjaar bij Celtic scoorde hij zes keer en in dienst van Hull kwam hij niet verder dan drie goals. De hoop is dat hij met Rapid weer vaak de bal in het net legt.

“Ik had een heel goed gevoel bij Rapid Wien. Hopelijk ga ik hier veel scoren”, legt Vennegoor uit. Ook trainer Peter Pacult zegt opgetogen te zijn met zijn nieuwe aanwinst in de voorhoede. “Ik ben zeer blij dat we deze transfer nog hebben rondgekregen. Hij is een speler die we zochten en die ons kan verder helpen.” Vennegoor of Hesselink,die tot zijn transfer nog meetrainde bij Jong PSV, is volgens zijn nieuwe werkgever pas de derde Nederlander in dienst van Rapid, na Frans Beelen (in seizoen 1943/44) en meer recent Gaston Taument, in de periode 2000-2002.

Bezig met laden …