voetbalzone

Vennegoor pleit onschuld: ‘Niets meer dan een ongelukkige botsing’

Erik van Dam25 sep 2010, 12:35
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 12:35
Advertentie

De schijnwerpers in Oostenrijk zijn gericht op Jan Vennegoor of Hesselink. Niet vanwege een goede prestatie of een mooi doelpunt maar in negatieve zin: de aanvaller van Rapid Wien zou in het duel met SV Ried opponent Stefan Lexa met opzet hebben geblesseerd. De lange Tukker ziet het voorval echter als een ‘ongelukkige botsing’.

/

“Het was niets meer dan een ongelukkige botsing”, laat de spits, die afgelopen zomer overkwam van Hull City, optekenen. Meer woorden wilde Vennegoor niet vuil maken aan het incident. “Het is het beste als ik er verder überhaupt weinig over zeg.” Het openbaar ministerie gaat nu onderzoeken of er strafrechtelijke vervolging kan worden ingezet wegens het aanbrengen van lichamelijk letsel en zal daarbij zowel het relaas van Vennegoor als dat van diens slachtoffer Lexa horen.

De Oostenrijkse middenvelder heeft zijn versie van het verhaal in ieder geval al klaar. “Het was puur opzet, voorbedachte rade zelfs. Vennegoor ging nul komma nul voor de bal maar ging met zijn volle honderd kilo voor mijn voet. Hij had mij er na een eerder duel al mee gedreigd dat hij me nog wel te pakken zou nemen”, zei Lexa vrijdag.

Bekijk hier de botsing van Jan Vennegoor of Hesselink met Stefan Lexa (na ongeveer 2:50 minuten

Bezig met laden …